Pelin hipertenzija. Visoki krvni tlak - 'tihi ubojica'

Visok krvni tlak | Abeceda Zdravlja

pelin hipertenzija

Primjena u narodnoj medicini[ uredi VE uredi ] Divlji je pelin ljekovita biljka. Kao medicinski sirovinski materijal koristi se trava Latin Herba Artemisiae vulgaris - sakupljena tijekom cvjetanjate korijen dobiven u jesen. Poboljšava apetit i probavu, tonik, sedativ, djeluje hematopoetski, pospješuje zacjeljivanje rana, potiče tok žuči,ima blago laksativni učinak; poboljšava funkcioniranje trbuha i pomaže kod groznice.

pelin hipertenzija

Lišće ovog pelina koristi se kao klistir za stimuliranje jetre, kao i anthelmintik. Koristi se za iscrpljenost, nesanicu, različite neuroze, katarhalne bolesti, malariju, influencu i epilepsiju.

pelin hipertenzija

U smjesi timijanom, koristi se za liječenje alkoholizma. Smatra se ženskom biljkom, jer stimulira maternicuregulira menstrualni ciklusa također pomaže kod različitih ginekoloških bolesti, te histerije i epilepsije. Nadzemni dijelovi i korijen koriste se u narodnoj medicini u mnogim zemljama kao astringent za gastritistuberkulozuedemhemoroidehipertenzijualgomenorejuamenorejunadutostepilepsijuneurastenijumeningitisgubu.

pelin hipertenzija

U Kini, divlji pelin hipertenzija se koristi za akupunkturu ,posebni tkz.

Možda se pitate