Nefrologije, hipertenzija

KBC Zagreb: Nova metoda liječenja hipertenzije

sa cime sniziti pritisak esencialna primarna hipertenzija

Slika nije dostupna U KBC Zagreb hipertenzija primjena nove metode liječenja visokog krvnog tlaka uz pomoć inovativnog sustava Symplicity Catheter System ili tzv. Riječ je nefrologije minimalno invazivnom zahvatu s kateterom, koji ne izaziva komplikacije, a operacija traje ak minuta uz lokalnu anesteziju. Kod 85 do 90 posto bolesnika s teškom rezistentnom hipertenzijom trajno snižava sistolički tlak zaa dijastolički za milimetara žive, rekao je na današnjoj konfereciji za novinare prof.

kako povecati nizak pritisak gimnastika videa od hipertenzije

Kaže kako je u Hrvatskoj između Prvi pacijent koji će danas biti podvrgnut zahvatu je godišnjak iz Zagreba, koji hipertenziju liječi već ak godina i trenutno uzima maksimalnu dozu od čak osam lijekova antihipertenziva. Hipertenzija je eskalirajući svjetski zdravstveni problem, koja izaziva povećani rizik od infarkta, moždanog udara, srčane insuficijencije, bolesti bubrega.

Prevalencija u Hrvatskoj je 37 posto, te je vodeći čimbenik rizika hipertenzija sveukupnu smrtnost, s udjelom od 26,4 posto.

sistolični krvni pritisk žuto od hipertenzije

Renalnom denervacijom onesposobljavaju se simpatetički živci unutar stjenki renalnih arterija. Kateter se uvodi nefrologije femoralnu arteriju u gornjem dijelu bedra i ide sve do renalne arterije u blizini svakog od bubrega.

Kada se nađe na pravom mjestu, kroz njegov se vrh hipertenzija radiofrekvencijska energija male snage, koja djeluje na okolne simpatetičke živce.

Kliničke studije koje su pratile bolesnike nakon zahvata, pokazale su da se u 2,5 godine hipertenzija nije vratila ni kod jednog bolesnika.

kristal lijek za hipertenziju kako sniziti visok gornji pritisak

Željko Reiner istaknuo je kako metoda omogućuje da se kod 12 hipertenzija bolesnika s rezistentnom hipertenzijom uspješno kontrolira tlak, ali su farmakoekonomske analize pokazale i da se primjenom metode može uštedjeti milijuna kuna na lijekovima i troškovima rehabilitacije, kao i sačuvati radna sposobnost bolesnika.

Davor Miličić naglasio je da se metoda renalne denervacije može provoditi samo u velikim zdravstvenim centrima jer zahtijeva određeni broj stručnjaka i multidisciplinarni pristup, budući da metodu provode intervencijski radiolozi i invervencijski kardiolozi.

Također ističe kako su nefrologije reguliranje visokog krvnog tlaka i dalje nefrologije lijekovi kojima se ta bolest uspješno kontrolira, ali postoje i slučajevi kada to nije moguće, čemu je često uzrok i nesuradnja pacijenata koji neredovito uzimanje lijekove unatoč liječničkim preporukama.

kada je dijagnosticiran s hipertenzijom stupnja jacuzzi hipertenzija

Hina Vezani članci.

Možda se pitate