Metoprolol hipertenzije, Metoprolol - Wikipedia

Beta-1 selektivni blokatori za liječenje visokog krvnog tlaka | Cochrane

Djelovanje[ uredi VE uredi ] To je selektivni blokator beta1-adrenergičkih receptora u srcu.

metoprolol hipertenzije pritisak i vrtoglavica

Snižava povišeni arterijski tlak i srčanu frekvenciju, a smanjuje također minutni volumen srca i koncentraciju renina u serumu. Metoprolol ne blokira beta2-receptore i zbog visoke selektivnosti smanjuje rizik od nastanka opstruktivnih respiratornih simptoma.

  1. Я с грустью услышал о смерти Ричарда, - проговорил Майкл.
  2. Beta-1 selektivni blokatori za liječenje visokog krvnog tlaka | Cochrane
  3. Metoprolol – Wikipedija
  4. Najnovije tableta od hipertenzije
  5. Да, такое возможно, - ответил Орел.
  6. Hipertenzija otkucaja

Ne stabilizira staničnu membranu pa je manji rizik metoprolol hipertenzije ometanja rada srčanog mišića. U usporedbi s neselektivnim beta blokatorima, metoprolol u metoprolol hipertenzije mjeri smanjuje periferni protok, manje blokira simpatičku reakciju na hipoglikemiju i manje ometa toleranciju glukoze.

metoprolol hipertenzije tradicionalni liječenje hipertenzije

Tijekom liječenja metoprololom ne dolazi do poremećaja ravnoteže elektrolita. Primjena[ uredi VE uredi ] Koristi se u liječenju svih vrsta hipertenzijaangine pectorisaritmija supraventrikulske tahiaritmijeu stanju nakon preboljelog infarkta srca u hemodinamski stabilnih bolesnikau dopunskom liječenju tireotoksikoze te za sprječavanje migrene. Djelotvorna dnevna doza iznosi mg.

metoprolol hipertenzije ako prirodzene znizit krvny tlak

Metoprolol ne bi smjeli koristiti pacijenti koji boluju od AV-bloka II. Ne smije se primjenjivati niti kod kardiogenog šoka. Nuspojave[ uredi VE uredi ] Unatoč selektivnosti metoprolola potreban je oprez pri liječenju bolesnika s bronhijalnom astmom. Kod takvih pacijenata se obično preporuča istodobna primjena beta2-agonista kao što je salbutamol.

metoprolol hipertenzije kako se dijagnosticira hipertenzija ocjena 2

Također, oprez je potreban u dijabetičara i pacijenata s tireotoksikozom. Moguće nuspojave jesu umoromaglica, depresijasmetenost, glavobolja, nesanica, mučnina i povraćanje, bradikardija, hladni ekstremiteti, palpitacijezastojno popuštanje srca, periferni otoci, hipotenzija te bronhospazam i dispneja.

metoprolol hipertenzije proizvodi trebaju biti isključeni za hipertenziju

Napomena: Ovaj tekst ili jedan njegov dio je preuzet s nekoć aktivnih danas ugaslih internetskih stranica Farmakologija. Vidi Dozvola Farmakologija.

metoprolol hipertenzije hipertenzija, vrsta bolesti

Možda se pitate