Hipertenzija hakida

Kupiti prostatilen u Samara

hipertenzija hakida

Naime, prema novom istraživanju, objavljenom u časopisu JAMA Internal Medicine, sistolički krvni pritisak ne smije pasti ispod mmHg. Američki naučnici su mjerili razinu sistoličkog krvnog pritiska kod osoba, koje pate od hipertenzije visokog krvnog pritiska.

Svaki sudionik, kojemu se razina sistoličkog hipertenzija hakida pritiska spustila ispod mmHg nije imala nikakve prednosti za zdravlje kardiovaskularnog sistema.

hipertenzija hakida

Idealni nivo sistoličkog krvnog pritiska se kreće u rasponu od do mmHg. Osobe, čiji je krvni pritisak bio u ovom rasponu, su imale najznačajnije prednosti za zdravlje kardiovaskularnog sistema. Ovim istraživanjem se neće promijeniti način liječenja visokog krvnog pritiska, već će se detaljnije razmatrati učinak niskog krvnog pritiska na zdravlje.

hipertenzija hakida

Postoji vjerovanje da je niži krvni pritisak uvijek bolji od visokog, ali ovo istraživanje pokazuje suprotno. Spuštanje sistoličkog krvnog pritiska ispod mmHg može imati gotovo jednake štetne posljedice na zdravlje, kao i visoka razina krvnog pritiska.

hipertenzija hakida

Naučnici ističu da su rezultati ovog istraživanja preliminarni i da je potrebno provesti ocjenjivanje od strane vanjskih stručnih saradnika.

Možda se pitate