Hipertenzija aforizmi

hipertenzija aforizmi

hipertenzija aforizmi hipertenzija drugog stupnja i invalidnosti

Kanal na granici Srbije i Crne Gore: "Sprečavanje divljih prelaza" Svetislav Basara, jedan je od najznačajnijih savremenih srpskih pisaca sa sada već antologijski priznatim dramaturškim opusom. U svom komadu "Hipertenzija" na autentičan, duhovit i ironičan način, bez banalne dnevno-političke aktuelizacije donosi apsurdno-istinitu priču punu grotesknog i paradoksalnog humora.

hipertenzija aforizmi povrće su dobri za hipertenziju

Pri tom se ne zadržava isključivo na savremenim srpsko-srpskim bitkama već hipertenzija aforizmi kroz prisjećanja ražalovanog udbaša Mitra Kurdulije vraća u prošlost, u sedamdesete i osamdesete godine prošlog vijeka i ulazi u dijalog sa, sada već klasičnim djelom Duška Kovačevića 'Profesionalac'.

Budući da je naša realnost još uvijek mješavina mitologije tajnih službi, velikih političkih priča i uličnih viceva i sprdačina, to su u komadu kao ravnopravni segmenti scenske realnosti postavljeni vicevi, aforizmi, i opšta mjesta patriotskog novinarstva.

Možda gledaocu neće biti lako da se snađe u fantazmagoričnom svijetu Mitra Kurdulije i njegovog oponenta Igora Furtule; možda se učini da je autor pretjerao. Pravo govoreći: bila mi je namjera da pretjeram. Predstava počinje u

hipertenzija aforizmi primarni simptomi hipertenzije

Možda se pitate