Femoston hipertenzija

femoston hipertenzija

Femoston tablete (10mg) – Uputa o lijeku

Rak jajnika je rijedak. Malo povećanje rizika od raka jajnika zabilježeno je kod žena koje uzimaju HNL najmanje 5 do 10 godina. Usporedba U prosjeku će kod 2 na žena životne dobi od 50 do 69 godina koje ne uzimaju HNL biti dijagnosticiran rak jajnika tijekom perioda od 5 godina.

Kod žena životne dobi od 50 do 69 godina koje uzimaju Femoston hipertenzija tijekom 5 godina biti će 2 do 3 slučaja na korisnica tj. Učinci HNL-a na srce i cirkulaciju Krvni ugrušci u venama tromboza Rizik od krvnih ugrušaka u venama je oko 1,3 do 3 puta ve ći kod osoba koje uzimaju HNL nego kod onih koji ga ne uzimaju, osobito tijekom prve godine primjene.

Krvni ugrušci mogu biti ozbiljni i ako dođu do pluća, mogu prouzročiti bol u prsima, nedostatak zraka, nesvjesticu, pa čak i smrt. Veća je vjerojatnost da će femoston hipertenzija femoston hipertenzija u venama nastati u starijoj životnoj dobi ili ako se nešto od navedenog odnosi na Vas.

Usporedba Očekuje se da će u prosjeku 4 do 7 na žena u dobi od ak godina koje ne uzimaju HNL dobiti krvni ugrušak u veni tijekom perioda od 5 godina.

femoston hipertenzija tablete za snizenje pritiska

Kod femoston hipertenzija u dobi od ak godina koje uzimaju estrogen-progestagen HNL tijekom 5 godina, biti će 9 do 12 slučajeva na korisnica tj. Bolest srca srčani udar Ne postoje dokazi da HNL pomaže u prevenciji bolesti srca. Žene koje su starije od 60 godina i uzimaju estrogen-progestagen HNL imaju malo povećan rizik femoston hipertenzija bolesti srca u odnosu na one koje ne uzimaju nikakav HNL. Moždani udar Rizik od moždanog udara je oko femoston hipertenzija puta veći kod žena koje uzimaju HNL nego kod onih koje ga ne uzimaju.

Broj dodatnih slučajeva moždanog udara zbog uzimanja HNL-a se povećava sa životnom dobi. Usporedba Očekuje se da će u prosjeku 8 na žena u dobi od ak godina koje ne uzimaju HNL dobiti moždani udar tijekom perioda od 5 godina.

Kod žena u dobi od ak godina koje uzimaju HNL, bit će 11 slučajeva femoston hipertenzija korisnica tijekom perioda od 5 godina tj. Ostala stanja HNL neće spriječiti gubitak pamćenja. Postoje određeni dokazi o povećanom riziku od gubitka pamćenja kod žena koje započinju HNL nakon Posavjetujte se s Vašim liječnikom. Recite svom liječniku ako imate femoston hipertenzija ste imali neko od sljedećih medicinskih stanja jer će Vas se u tom slučaju morati pomnije pratiti: bolest srca više od normalnih razina određenih masnoća u krvi hipertrigliceridemija Djeca Femoston nije namijenjen za uporabu kod hipertenzija liječenje mozga.

Pharmachologic učinak Klimakterijsko razdoblje kod žena uzrokovano je smanjenjem proizvodnje spolnih hormona kod jajnika.

Drugi lijekovi i Femoston Neki lijekovi mogu utjecati na učinak Femostona. To može dovesti do neredovitog krvarenja.

Ovo se odnosi na sljedeće lijekove: lijekovi za epilepsiju kao što su fenobarbital, karbamazepin, fenitoin lijekovi za tuberkulozu kao što su rifampicin, rifabutin lijekovi za HIV infekciju [AIDS] kao što su ritonavir, nelfinavir, nevirapin, efavirenz biljne pripravke koji sadrže gospinu travu Hypericum perforatum. Obavijestite svog liječnika ili ljekarnika ako uzimate ili ste nedavno uzeli ili biste mogli uzeti bilo koje druge lijekove, uključujući one koje ste uzeli bez recepta, biljne lijekove ili druge prirodne proizvode.

femoston hipertenzija dijetalne pilule i hipertenzija

Laboratorijske pretrage Ako trebate napraviti krvne pretrage, recite svom lije čniku ili osoblju u laboratoriju da uzimate Femoston jer ovaj lijek može utjecati na rezultate nekih testova.

Femostonom s hranom i pićem Femoston se može uzimati s ili bez hrane. Trudnoća i dojenje Femoston je namijenjen isključivo za liječenje žena u postmenopauzi.

Femoston s menopauza: kako da se i što zamijeniti

Ako zatrudnite prestanite uzimati Femoston i obratite se svom liječniku. Femoston nije namijenjen za uporabu tijekom dojenja. Upravljanje vozilima i strojevima Učinak Femostona na sposobnost upravljanja vozilima i strojevima nije ispitivan. Utjecaj je malo vjerojatan. Femoston tablete sadrže laktozu Ako Vam je liječnik rekao da ne podnosite neke šećere, savjetujte se s liječnikom prije uzimanja ovog lijeka.

Kako uzimati Femoston Uvijek uzmite Femoston točno onako kako Vam je rekao liječnik. Provjerite s Vašim liječnikom ili ljekarnikom ako niste sigurni.

femoston hipertenzija prehrana u drugom stupnju hipertenzija

Kada započeti uzimanje Femostona Ne započinjite uzimanje Femostona dok ne prođe najmanje 6 mjeseci nakon zadnje menstruacije. To znači da svaki dan koristite tabletu ili flaster koji sadrži estrogen i progestagen.

To je slučaj kad uzimate tabletu s estrogenom ili koristite flaster koji sadrži estrogen tijekom prvog dijela ciklusa. Nakon toga uzimate postupak za liječenje hipertenzije vode ili koristite flaster koji sadrži estrogen i progestagen do 14 dana.

Rodila sam troje djece. Imala sam normalne cikluse od 28 dana i malo bolnu menstruaciju u trajanju od dana. Problemi su počeli prije 10 mjeseci. Prvo su bile jako bolne ovulacije uz izraženi nemir i razdražljivost. U slijedećim mjesecima slijedila su krvarenja u tijeku ovulacije koja su trajala do menstruacije.

Uzimanje ovog lijeka Progutajte tabletu s vodom. Tabletu možete uzeti sa ili bez hrane.

femoston hipertenzija visoki pritisk vzroki

Potrudite se uzeti tabletu svaki dan u isto vrijeme. To će osigurati stalnu količinu lijeka u Vašem tijelu.

Također će Vam pomoći da zapamtite uzeti tabletu. Uzmite jednu tabletu svaki dan bez prekida između pakiranja. Na blisterima su označeni dani u tjednu. To Vam olakšava da se sjetite kada uzeti tabletu. Koliko uzeti Liječnik će Vam dati najmanju moguću dozu za liječenje Vaših simptoma kroz najkraći mogući period.

Obratite se svom liječniku ako mislite da Vam je doza prejaka ili preslaba. Ako uzimate Femoston za prevenciju osteoporoze, liječnik će prilagoditi dozu koja Vam najbolje odgovara.

To ovisi o Vašoj koštanoj masi. Uzmite jednu bijelu tabletu jednom dnevno kroz prvih 14 dana, a sljedećih 14 dana po jednu sivu tabletu jednom dnevno, kako je naznačeno na kalendarskom pakiranju za 28 dana. Ako trebate na operaciju Ako idete na operaciju, recite liječniku da uzimate Femoston.

Možda ćete morati prestati uzimati Femoston oko 4 do 6 tjedana prije operacije kako bi smanjili rizik od krvnog ugruška vidjeti dio 2, Krvni ugrušci u venama.

Upitajte liječnika kad možete ponovo započeti uzimanje Femostona. Ako uzmete više Femostona femoston hipertenzija što ste trebali Uzmete li Vi ili netko drugi previše tableta Femostona, malo je vjerojatno da će Vam naškoditi. Liječenje nije potrebno, no ako ste zabrinuti, javite se svojem liječniku.

Кэти подошла к одной из женщин, о чем-то недолго поговорила с ней и исчезла из виду. Ричард и Николь отметили, как исхудала и устала их дочь. Они попросили Арчи несколько раз повторить отрывок.

Ako ste zaboravili uzeti Femoston Zaboravljenu femoston hipertenzija uzmite čim se sjetite. Ako je prošlo više od 12 sati od vremena kad ste trebali uzeti tabletu, nemojte uzeti zaboravljenu tabletu nego sljedeću dozu uzmite u uobičajeno vrijeme. Nemojte uzeti duplu dozu. Ako zaboravite uzeti dozu, mogu se pojaviti krvarenje ili točkasto krvarenje. Ako prestanete uzimati Femoston Nemojte prestati uzimati Femoston bez prethodnog savjetovanja sa svojim liječnikom.

U slučaju bilo kakvih pitanja u vezi s primjenom ovog lijeka, obratite se svom liječniku ili ljekarniku. Moguće nuspojave Kao i svi lijekovi, Femoston može uzrokovati nuspojave iako se one neće javiti kod svakoga. Sljede će su bolesti češće zabilježene kod žena koje uzimaju HNL u usporedbi s onima koje ne uzimaju HNL: rak dojke prekomjerni rast ili rak sluznice maternice hiperplazija ili rak endometrija rak jajnika krvni ugrušci u venama nogu ili u plućima venska tromboembolija bolest srca moždani udar vjerojatan gubitak pamćenja ako se HNL započinje nakon Sljedeće nuspojave se mogu pojaviti pri primjeni ovog lijeka: Vrlo česte mogu se pojaviti u više od 1 na 10 bolesnika glavobolja.

Možda se pitate