Diuver hipertenzija, Diuver tablete - CentarZdravlja

što učiniti kada se glavobolje i hipertenzija hipertenzija uzrokuje stupanj

Molimo Vas da prije nego što počnete uzimati lijek pažljivo pročitate ovu uputu. Uputu sačuvajte jer ćete ju vjerovatno željeti ponovno čitati. U ovoj su uputi sadržane važne informacije o lijeku Diuver.

Djelatna tvar Diuver tableta je torasemid. Jedna Diuver 5 mg tableta sadrži 5 mg torasemida.

Ukoliko o svojoj bolesti ili o lijeku koji uzimate, želite saznati nešto više, obratite se ljekaru ili farmaceutu. Ovaj lijek je propisan Vama.

Начало .

Nemojte diuver hipertenzija davati drugim osobama. Može im naštetiti, čak i onda ako su njihovi simptomi isti kao i Vaši. Ako primijetite diuver hipertenzija koju neželjenu reakciju potrebno je obavijestiti ljekara ili farmaceuta.

Sadržaj ove upute: 1. Šta su Diuver tablete i za šta se koriste? Prije nego počnete uzimati Diuver tablete 3.

što su vitamini mogu piti u hipertenziji ispitivanje bubrežne hipertenzije

Kako uzimati Diuver tablete? Moguće neželjene reakcije 5. Kako čuvati Diuver tablete?

Što su lijekovi na recept?

Ovi lijekovi uključuju hlorpropamid, glibenklamid, glipizid i tolbutamid. Ako se bilo šta od prethodno navedenog odnosi na Vas ili ukoliko niste sigurni, prije nego što počnete primjenjivati lijek DIUVER, posavjetujte se sa Vašim ljekarom ili farmaceutom.

pet infuzije za hipertenziju jecanje dah hipertenzije videa

Primjena drugih lijekova s lijekom DIUVER Obavijestite svog ljekara ako primjenjujete, ili ste nedavno primjenjivali neki drugi lijek, uključujući i lijek koji se nabavlja bez ljekarskog recepta. Ne primjenjujte lijek DIUVER ako već uzimate neki od antibiotika iz grupe aminoglikozida ili cefalosporina za liječenje infekcijakao što su: streptomicin, gentamicin, cefaleksin i ceftriakson. Ako se ovo odnosi na Vas pitajte svog ljekara ili farmaceuta za savjet.

liječenje hipertenzije i edema kritična hipertenzija

Možda se pitate