Da li je moguće da se čučanj ako imam hipertenziju

da li je moguće da se čučanj ako imam hipertenziju

MSCT-koronarografija Imam 45 godina, nepušač sam. Preporukom internista napravio sam scintigrafiju miokarda. U nalazu mi piše "prisutni znaci manje ishemije miokarda".

Ehokardiografski nalaz srca je normalan. Koja je preporuka za daljnje pretrage i liječenje? Je li potrebno učiniti koronarografiju i može li se MSCT-koronarografijom postaviti zadovoljavajuća dijagnoza?

Nastavak obrade ovisi o čimbenicima rizika koje imate obiteljsko nasljeđe, povišeni krvni tlak, pušenje, debljine, stres, šećerna bolest te o testu opterećenja i o procjeni vašeg kardiologa. U slučaju graničnog testa opterećenja i bez značajnih čimbenika rizika radi potpunog isključenja koronarne bolesti može se učiniti MSCT-koronarografija koja se može učiniti na uputnicu od nadležnog liječnika.

U slučaju da se prilikom testa opterećenja verificira jasna ishemija miokarda uz značajne čimbenike rizika za razvoj kardiovaskularnih bolest tada je potrebno učiniti invazivnu kardiološku obradu.

da li je moguće da se čučanj ako imam hipertenziju

Smatram da bi bilo najbolje učiniti pregled kardiologa s dosadašnjim nalazima koji će onda procijeniti ima li uopće potrebe za danjom obradom i ako da koja bi metoda vizualizacije koronarnih arterija bila optimalna za Vas. Jasna Čerkez Habek, dr. Najprije mu je lijeva noga bila potpuno otečena iznad i srcani pritisak 60 koljenazbog čega mu je propisan Marivarin 2x2 tablete dnevno i takva terapija trajala je dana, no zbog krvi u mokraći terapija je prekinuta.

U međuvremenu je oteklina lagano splasnula sada je natečeno samo područje oko gležnja i bolovi su nestali. Kroz dana nije primao nikakvu terapiju, no nakon novih krvnih nalaza terapija je ponovno uključena, s tim da sad pije 2 x 1 tabletu dnevno zadnja 3 dana. Ta lijeva noga ga više ne boli, malo je otečena oko gležnja, ali sada se žali na bolove u desnoj nozi najprije mu je oslabio osjet dodira, zatim je osjećao trnce, hipertenzija štitnjače sad kompenzacijski hipertenzija se javili jaki bolovi u području gležnja i stopala desne noge.

Kada smo upozorili da li je moguće da se čučanj ako imam hipertenziju, oni su odgovorili da ta noga nije otečena i da će to proći drugim riječima, nisu poduzeli ništa. Budući da on leži na odjelu za neurokirurgiju, do informacija od kardiovaskularnog kirurga koji vodi tu njegovu trombozu je nemoguće doći, a sve povratne informacije koje i dobijemo su šture, nedorečene ili ih uopće nema.

Zbog toga bih vas molila za savjet; da li da mu tu desnu nogu, navodno zdravu, masiramo i tako potičemo cirkulaciju ili ona mora strogo mirovati i s tom nogom, te je li potrebno stavljati elastične zavoje ili koristiti elastičnu čarapu? Je li moguće da se tromboza proširila i na tu nogu iako nema otekline? Je li dobro koristiti elastične zavoje stalno i za obje noge? Smije li se pri odlasku na WC oslanjati na noge? Je li terapija Marivarinom dobra i dostatna?

Čula sam za terapiju Heparinom i Clexanom - bi li to bila bolja opcija? I naposljetku, što možemo očekivati u daljnjem toku liječenja i koliko bi bilo dobro da još ostane u bolnici da bi ta bolest bila što bolje sanirana? Unaprijed hvala. Otac je dijagnosticiran sa DVT lijeve noge i liječen Marivarinom. Bolovi i otok lijeve noge su sada nestali ali se sada javio bol, smanjenje osjeta dodira i trnci u desnoj nozi.

Prevencija[ uredi VE uredi ] Preporučuje se velik broj preventivnih mjera, uključujući izbjegavanje naprezanja tijekom pražnjenja crijeva, izbjegavanje začepa konstipacije i proljeva tako da se osigura zdrava dijeta s vlaknima i dovoljan unos tekućine, ili unosom dodataka vlakana, te adekvatnu fizičku aktivnost. Iako su općenito bezopasni, može doći i do rijetkih teških neželjenih nuspojava kao što je perianalna sepsa. Nakon 5 do 7 dana, podvezani hemoroid nekrotizira i sam od sebe otpadne. Ako se vrpca postavi preblizu anorektalne granice, neposredno nakon postupka može se pojaviti jaka bol. Ovaj postupak dovodi do kolapsa stijenke vena i odumiranja hemoroida.

Vaša pitanja su slijedeća : 1. Da li je moguće da je tromboza prisutna i u desnoj nozi? Da li je terapija Marivarinom dobra i dostatna? Kako se ponašati tokom liječenja - upotreba elastičnog zavoja i fizička aktivnost. Ovo su moji odgovori: 1.

da li je moguće da se čučanj ako imam hipertenziju

Teoretski je moguće da se DVT proširi i na desnu nogu ali je to po Vašem opisu manje vjerojatno iz nekoliko razloga: Simptomi koje opisujete poremećaj osjeta i trnci upućuju na moguću neurološku etiologiju kompresija ili oštećenje živca ; a ukoliko je antikoagulacija Marivarinom dostatna to smanjuje rizik DVT-a u drugoj nozi. Naravno jedini način da se DVT isključi bilo bi ponavljanje dijagnostičke pretrage najčešće doppler venske cirkulacije i desne noge. Liječenje DVT-a obuhvaća reduciranje koncentracije faktora koagulacije u krvi koje se može postići ili oralnim preparatima Marivarin i slični ili injekcijama koje se mogu dati intravenski ili ispod kože tzv.

Povišeni krvni tlak (hipertenzija) kod sportaša

Parenteralni preparati počnu djelovati odmah, za razliku od oralnih preparata za čije je puno djelovanje najčešće potrebno nekoliko dana. Stoga se u liječenju najčešće koriste i jedni i drugi : parenteralni i oralni preparat dok se ne postigne odgovarajuća antikoagulacija samo oralnom preparatima koje je puno lakše uzimati. U nekim posebnim situacijama oralni ili parenteralni preparati su kontraindicirani pa se terapija provodi samo sa jednim, ali je to vrlo rijetko.

PV-INR bi trebao biti između 2 i 3. Ugrušak „otapaju" posebni enzimi u našem vlastitom organizmu i to traje najčešće nekoliko tjedana. Kako je ponekad duboka venska cirkulacija potpuno blokirana ugruškom, krv se iz venske cirkulacije vraća prema velikim venama putem kolaterala u površinskoj cirkulaciji ispod kože. Elastični zavoj i posebna čarapa daju potporu kolateralnoj cirkulaciju pa smanjuju mogućnost stvaranja proširenja vena površinske cirkulacije.

Pri tome bi pritisak na vene trebao biti veći u području gležnja i postupno se smanjivati prema preponi. Fizička aktivnost pospješuje vraćanje krvi kroz kolateralnu cirkulaciju i treba se uvoditi postepeno NAKON hipertrofija lijeve klijetke i hipertenzije je postignuta odgovarajuća antikoagulacija.

Nadam se da su ovi odgovori uspjeli odgovoriti na Vaša pitanja. Naravno preporuka terapije se može dati samo nakon pregleda bolesnika i uvida u potpunu medicinsku dokumentaciju. Goran Cvijanović, dr. Dobio sam 2 tablete za smirenje i spuštanje tlaka što mi je tu večer pomoglo. Narednih dana također sam bio na HMP zbog povišenog krvnog tlaka, zbog čega sam bio upućen na ultrazvuk srca, bubrega i nadbubrežnih žlijezda. Nalazi tih pretraga, kao i vrijednosti masnoća i šećera u krvi, bili su uredni.

Slijede pretrage reninske aktivnosti u plazmi: bazalno 2. Jučer sam opet morao izostati s posla zbog nekog čudnog osjećaja u lijevom plućnom krilu srce nije jer sam bio na ultrazvuku koji me prati otkad sam prvi put posjetio HMP prije mjesec dana. Taj se osjećaj rijetko gubi; ponekad je intenzivniji, a ponekad blaži. Mogao bih ga opisati kao nekakvo žarište, nekakvu vatricu koja gori. Tada osjetim usporeno disanje teži udisajšto biva popraćeno osjećajem vrućine u ušima.

Povišeni krvni tlak (hipertenzija) kod sportaša - Building Body Portal

Nekad mi pomogne svjež zrak, nekad ne. Pušač sam 8 godina, što nije za pohvaliti se, pogotovo s obzirom na moje godine. Radi svog zdravlja sam isti tren prestao s pušenjem, pijenjem kave, izbacio sam slana jela, ljuto, tj. Konzumiram alkohol piva vikendomali sam primijetio da mi i ta piva sada smetaju. Spavam u prosjeku sati dnevno, ali me sada usred dana zna na poslu uhvatiti zijevanje po sat vremena. Nisam prebolio teže bolesti niti mi je itko u obitelji bolovao od povišenog tlaka.

Majka je imala problema sa štitnjačom. Imam dogovoren pregled kod internista tek početkom veljače. Imam li razloga za zabrinutost? Ako biste mi mogli savjetovati kakve pretrage da napravim bio bih vam jako zahvalan. Kao endokrinolog, predlažem vam da napravite pretrage katekolamina u serumu i urinu vanilmandelična kiselina - VMA, adrenalin i noradrenalin, 5-HIA. Osim toga, ponovite nalaz kortizola u serumu i urinu u 8 sati ujutro i u 17 sati, kao i nalaze natrija, kalija, klorida i aldosterona.

Svaka treća osoba na svijetu boluje od ove bolesti – tihe ubojice, a da to ne zna

Mislim da bi bilo uputno uraditi magnetsku rezonanciju nadbubrežne žlijezde. Ako ti nalazi budu uredni, vjerojatno je riječ o esencijalnoj hipertenziji i u tom slučaju vam preporučam da se javite u ambulantu za hipertenziju.

da li je moguće da se čučanj ako imam hipertenziju

Prema mojim saznanjima, dobre rezultate ostvaruje ambulanta za hipertenziju pri nefrologiji KBC-a Rebro. Ante Barbir, dr. Ehokardiografski nalaz uz obilni koljenasti prednji kuspis mitralne valvule te regurgitacija.

Priraslice perikarda inferoposteriorno koji daju vjerovatno atipičnu sliku EKG-a. Opisanom obradom kod Vaše supruge se povezuju ultrazvučno opisane promjene na perikardu i nalazom EKG-a. Perikard je ovojnica oko srca koja ima dva lista, tanka je prozirna, a uslijed upala razne etiologije može doći do njenog zadebljenja, adhezija između listova, izljeva tekućine u osrčje Navedene promjene mogu biti posljedica akutne upale virusne, tubekoluzne, bakterijske Znog promjena na osrčju dolazi do lošijeg prenošenja srčanih impulsa koje snimamo na koži pomoću EKG-a i onda se mogu zabilježiti opisane promjene u EKG-u kao kod Vaše supruge.

U slučaju da se se Vaša supruga dobro osjeća, onda je to vjerojatno znak radije preboljelog perikarditisa i sada nema potrebe za terapijom. Zbog tegoba sam napravila holter i to dva puta u različitim klinikama. Za 10 dana napravila sam drugi holter tahikardija, VES nije bilo, 5 SVES i nijedna pauza i dijeta 48 s hipertenzijom su mi da mi ne treba nikakva terapija iako su vidjeli i prethodni nalaz.

Da li je moguće da srce toliko različito radi u samo 10 dana razmaka? Do povremene ekstrasistolije mogu dovesti i drugi uzroci anemije, poremećaj rada štitne žlijezde Navodite da ste zbog "tegoba" učinili HOLTER, ali iste ne navodite, što je važno zbog kliničke procjene dalje obrade i terapije svakog pacijenta. Samoperkidajuće i kratke supraventikularne tahikardije ako ne izazvaju simptome se i ne moraju liječiti, posebice ako ste sklona niskom krvnom tlaku.

U vašoj dobi je relativno rijetko potrebno ugrađivati isti.

  • Ranije je to bio problem u visoko razvijenim zemljama, a u posljednjem desetljeću počeo se širiti i na zemlje u siromašnijim dijelovima svijeta.
  • Valsakor liječenje hipertenzije
  • Uzrok esencijalne hipertenzije
  • Ruski doktor Sergej Bubnovski: Tablete neće izlečiti pritisak!
  • Liječničke preporuke za hipertenziju
  • Prevencija Opis bolesti Najčešći uzrok nastanka hemoroida je naprezanje kod crijevne peristaltike pokreta crijeva.

Smatram da je potrebno učiniti korektan kardiološki pregled, vidjeti vaše tegobe i do sada učinjenu obradu te potom odlučiti imali li potrebe za terapijom i kojom. Rođen je sa dextrocardio i situs inversus. Često ima problema sa dišnim da li je moguće da se čučanj ako imam hipertenziju. Njegov liječnik kaže kako je to zbog to što je rođen sa srcem sa desne strane i boji se da mu te infekcije dišnih puteva ne postanu kronične. Što znači sindrom Kartagener?

Riječ je poremećaju rada sluznice dišnih puteva - trepetljike koje na sluznici nalaze su nepokretne i nema "čišćenja" sluznice.

Sergej Bubnovski: Tablete neće izlečiti pritisak! Umesto toga radite ovo! (VIDEO)

Stoga dolazi do zastoja sekreta na sluznici dišnih puteva te do čestih bronhitisa, upale sluznice nosa i sinusa. Mogu se razviti i nosni polipi. Biopsijom uzimanjem uzorka sluznice nosa i bronha te njegovim pregledom pod elektronskim mikroskopom, može se potrvrditi ili isključiti ova bolest. U svakom slučaju, sad je važno vlažiti sluznicu inhalacijama fiziološke otopine i raditi drenažu dišnih puteva trebali bi dobiti upute na pulmologiji ili od fizioterapeuta.

Svakako bi prostor u kojem dijete boravi trebao biti prohladan kako bi se izbjeglo dodatno zgušnjavanje sekreta.

Doktori savjetovali - Šta u momentu povišenog krvnog pritiska

Neka od djece s Kartagenerovim sindromom normalno žive i dožive punu starost no kod nekih je poremećaj jako izražen i javljaju se komplikacije koje značajno narušavaju kvalitetu i duljinu života. Milivoj Jovančević, dr. Imam 45 godina, a napor dobro podnosim. Zanima me koliko se smijem opterećivati? Kako vidim ostali nalaz u prilogu je u granicama očekivanog za dob uz opisanu mitralnu regurgitaciju samo u tragu.

Smatram da ne temelju ovakvog ehokardiografskog nalaza nema razloga za ograničavanjem fizičke aktivnosti, iako nema podataka o drugim bolestima visoko krvni tlak, bol u prsima ili sličnopa da li je moguće da se čučanj ako imam hipertenziju da je konačno mišljenje o fizičkoj aktivnosti bolje dati nakon pregleda pacijenta, a ne samo na temelju ultrazvučnog nalaza. Radila je EKG, i ultrazvuk srca, a nalazi su uredni.

Kolesterol je 6,6, a trigliceridi 1,75 i HDLP-0,7. U zadnje vrijeme previše je opsjednuta svojim zdravljem. Uvijek osjeća aritmiju i uhvati je panika.

da li je moguće da se čučanj ako imam hipertenziju

Što predlažete? Svakako je potrebno u prevenciji iste reducirati tjelesnu težinu i u prehrani smanjiti masnoće životinjskog podrijetla kako bi pravilnom prehranom snizila postojeću razinu kolesterola u krvi. Konstantno me zateže mišić kraj srca i teško udišem i izdišem zrak. Imala sam holter i nalaz je pokazao aritmiju s pojačanom frekvencijom rada srca, 95 otkucaja u minuti. Puno radim i malo odmaram, jer jednostavno nemam kada.

Molim vas za odgovor i mogu li piti neke biljne tablete za srce? Ako imate problema s kralježnicom, puno sjedite, ne vježbate onda su takve tegobe učestale.

Liječnik Vam nakon obrade nije ordinairao terapiju, a ja smatram da nema potrebe uzimati "neke lijekove" za srce jer nemate ni dokazanu bolest srca. Bilo bi uputno učiniti test opterećenja da se procjeni vaša koronarna rezerva te ukoliko je nalaz uredan treba učiniti pregled fizijatra, a ne "napamet" uzimati lijekove.

Takva obrada dat će vam i sigurnost i riješiti Vas straha i zabrinutosti. Prilikom giht i hipertenzije lijek izbora većih težina, posebice kad radim čučnjeve s utezima, srce mi počinje snažno lupati.

To je vjerojatno i normalno, ali čujem i nekakvo jako pištanje i zujanje iz prsa, a inače odmalena imam šum na srcu, a često se tada javljaju i vrtoglavice. Zanima me je li to može predstavljati nekakvu opasnost? Šum na srcu može biti od funkcionalnog šuma koji je beznačajan i bez promjena na srcu do raznih srčanih grešaka koje se danas otkrivaju ultrazvučnim pregledom srca.

Ako do sada još niste takvu pretragu učinili, svakako je potrebno da se obratite kardiologu koji će nakon učinjenog EKG-a, pregleda i UZV srca procijeniti Vaše stanje i dati mišljenje o vašem stanju i savjetovati vas o opterećenjima prilikom treninga.

  • Svaka treća osoba na svijetu boluje od ove bolesti — tihe ubojice, a da to ne zna Autor: Net.
  • Koje su najbolje tablete za visoki tlak
  • Hipertenzija smirenje
  • Hipertenzija Hipertenzija ili povišen krvni tlak je akutno ili kronično stanje povišenog arterijskog pritiska.
  • Metak hipertenzija
  • Greta Cindrić Bogdan, dr.

Možda se pitate