Cola hipertenzije, vezani članci

Bezalkoholno piće

nestabilan krvni pritisak

Ako volite piti slatke kupovne sokove, možda je vrijeme da promijenite ovu naviku — izlažete se riziku od povišenog krvnog tlaka. Umjesto sokova radije pijte vodu ili nezašećerene čajeve. Istraživači Imperial Collegea u Londonu tvrde kako se osobe koje piju zašećerene sokove loše hrane, a u konačnici na cola hipertenzije način pridonose hipertenziji stanju povišenog krvnog tlaka.

Jogom protiv hipertenzije

Oni su u studiju uključili gotovo osoba starih između 40 i 59 godina koje su vodile zapisnik o svemu što su pile i jele četiri dana. Ispitanici su također ispunili detaljan upitnik o svom stilu života, zdravstvenih i društvenim faktorima koji bi mogli utjecati na krvožilno zdravlje te im je redovito mjeren tlak. Stručnjaci su ustanovili kako su osobe koje su konzumirale više glukoze i fruktoze imale viši tlak — riječ je o zaslađivačima koji se nalaze i visokofruktoznom kukuruznom sirupu.

Hrana u službi regulacije tlaka - Poslovni dnevnik

Za svako slatko piće koje su ispitanici popili dnevno, krvni tlak je bio 1,6 milimetara žive viši, tj. Pružaju potporu preporukama za smanjenje unosa zašećerenih sokova, ali i dodatnih šećera i soli kako bi se snizio tlak i poboljšalo krvožilno zdravlje", objasnio je dr.

feferon hipertenzija

Paul Elliott, profesor na Odsjeku epidemiologije spomenutog koledža. Istraživačima nije cola hipertenzije potpunosti jasno na koji način slatki sokovi povisuju tlak, no smatraju da je moguće zadržavanje soli li viša razina mokraćne kiseline u krvi koji vode nižoj razini dušikovog oksida — on opušta i proširuje krvne žile.

Jednako tako, moguće je da zaslađivači pojačavaju aktivnost simpatičkog živčanog sustava koji kontrolira ritam kucanja srca i krvni tlak.

hipertenzije i nadutost

Možda se pitate