Ananas hipertenzija. Povišeni krvni tlak i prehrana - Ananas - PLIVAzdravlje

Esencijalna hipertenzija – što je, simptomi i liječenje

Dijeta koja daje rezultate za dva tjedna

Povišen krvni tlak ili hipertenzija jedan od glavnih uzroka smrtnosti u svijetu i peti najčešći uzrok smrti u Hrvatskoj u Poznat je i kao tihi ubojica jer u većini slučajeva godinama ne uzrokuje nikakve tegobe dok pritom oštećuje vitalne organe i njihovu funkciju!

Ranko Stevanović, prim.

analginum hipertenzija

U Hrvatskoj su također na vrhu ljestvice smrtnosti. Od tih su bolesti tijekom Krv teče kroz krvne žile upravo zato što se nalazi pod određenim tlakom.

pripravci za hipertenziju i kroničnog zatajenja srca

Ukoliko je on povišen, pritisak na zidove arterija može oštetiti krvne žile i na kraju izazvati srčani udar, moždani udar, aneurizmu ili oštećenje bubrega! Evo na koje načine možete utjecati na smanjenje krvnog tlaka: Smršavite: Istraživanja su pokazala da su osobe koje su uspjele smanjiti tjelesnu težinu utjecale i na smanjenje krvnog ananas hipertenzija.

uzrok hipertenzije

Terapija lijekovima: Ukoliko vam je liječnik propisao uzimanje određenih lijekova koji utječu na smanjenje tlaka, budite disciplinirani i redovito ih koristite.

Ne uzimajte nikakve medikamente na svoju ruku. Studije su pokazale da smanjenje ananas hipertenzija alkohola utječe i na smanjenje sistoličkog krvnog tlaka od 2 do 4 mm Hg, piše prevention. Promijenite prehranu: Konzumiranje pojedinih namirnica bogatih kalijem, poput zelenog lisnatog povrća, banana i rajčica, može utjecati na smanjenje tlaka.

piće concor hipertenzija

Potrebno je smanjiti unos soli na žličicu dnevno. Stručnjaci savjetuju i korištenje maslinovog ulja i općenito mediteranskog načina prehrane koji uključuje puno povrća, voća i ribe.

Autor Linda Draškić Podijelite članak Ananas nas oduševljava svojim slatkim okusom, a obiluje vitaminom A i C, vlaknima, kalijem, fosforom i kalcijem te djeluje blagotvorno na naš organizam. Ovo voće ima mnogo nutritivnih vrijednosti potrebnih našem organizmu i učinkovito će nas zaštititi i od mnogih zdravstvenih problema. Štiti od različitih oblika raka Ananas je bogat izvor antioksidansa koji se bore protiv slobodnih radikala i sprečavaju oštećenje stanica. Pomažu i u zaštiti od bolesti poput ateroskleroze, bolesti srca, artritisa, različitih oblika raka itd.

Tjelesna aktivnost: Liječnici kažu da redovita tjelovježba hodanje, trčanje, vožnja biciklom, plivanje ili aerobik u trajanju od 30 minuta većinu dana u tjednu snižava krvni tlak. Izbjegavajte stres: Istraživanja su pokazala da smanjenje stresa također utječe na snižavanje tlaka pa isprobajte neke od metoda disanja.

Hipertenzija: "Šta je hipertenzija?"

Boravak u prirodi također može smanjiti stres pa, kad god imate priliku, pobjegnite iz gradske vreve.

Možda se pitate